Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt

ingredienser
4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten
så här gör du:

1. skär bort toppen på kinderägget med en liten kniv eller liknande. skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. ställ sedan kinderäggen i en äggkopp.

2. värm vatten i en stor kastull och lägg sedan den vita chokladen i en mindre kastrull där i, så att det smälter.
3. vispa grädden men inte för hårt. rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.

4. fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked. jämna till på toppen och låt stå i kylen minst 30min.

( under tiden kan du ju ägna dig åt att öppna leksakerna;) )
5. blanda aprikossylten och vatten i en liten kastrull. hetta upp under omrörning så att sylten smälter. låt svalna.

6. ta ut kinderäggen 10min innan servering. gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.

Kommentarer
Trackback